BMW

ken je de B. van ..

In de tijd dat ik mijn aandoening kreeg, wensten tientallen mensen mij van harte Beterschap. Wat zeggen ze daarmee?

Ik bezocht een familielid. Voor een operatie heeft hij een paar dagen in het ziekenhuis gelegen. Alleen bij het eerste bezoek na de operatie wenste ik hem beterschap. Toen ik later zag, dat het goed met hem ging, wenste ik hem die niet meer. Zo te lezen heb ik het wat lastig met dat woord en strooi ik er niet mee rond.

Ik bezocht een vrouw met ernstige vorm van kanker. Na de chemokuur verblijft ze nu in een  instelling: in afwachting van een plaatsing in een thuis-huis.  Haar heb ik wel beterschap gewenst.

Straks wil ik nog een briefje sturen naar een plaatsgenoot, die slechte vooruitzichten  heeft door kanker. Wat zal ik hem nog kunnen wensen? Geen herstel of beterschap?   Sterkte terwijl hij zich machteloos voelt? Hou vol, de zon komt ook morgen weer op! Zo doe ik dat niet.

Een ziekte  komt te paard en gaat te voet.  Genezing gaat stapje voor stapje en vaak dat nog niet eens. Patiënten kunnen de weg  van de ziekte niet in één keer afleggen. Ook beterschap kunnen we zo niet in één keer op iemand loslaten. Als een grote en wijze(?) raad.   Haast als  opdracht zoals: ” Beter worden nu. en Beter zijn”  Geen kusje op de knie van je dochtertje., die gevallen is. Zo snel werkt beterschap niet.

Op een zorgboerderij hebben drie honden elf schapen dood gebeten.  Een van de cliënten / verzorgers van de schapen zei tegen een gewonde schaap: “Heel hartelijk beterschap!

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

 

Laat een reactie achter