vol (2)

we zitten VOL

Een volle vaas bloemen vindt iedereen wel goed. Maar in andere situaties is het woord vol  tegenwoordig wel lastig en verdacht.

Schiphol zit zeker in de weekenden helemaal vol. Met het eind van de coronacrisis in het zicht, trekken we er weer flink op uit.  Wachttijden. Er is bijna weer net zoveel verkeer op de weg, als voor corona.  Files op de wegen: vol. De uitvaartcentrums en crematoriums waren vol. Door het groeiend aantal Nederlanders is er volgens sommigen geen plaats meer voor wonen, werken,  verkeer,en genieten.  Zoveel handel, mensen, welvaart en natuur op één postzegel.

Een volle agenda is voor  bijna ieder kind, jongeren of volwassenen en senioren al een lang bestaand probleem.  Druk druk druk Vol Vol Vol.

Ik vraag me af of deze gang van zaken wél doet aan iedere burger en ieder kind. Wie heeft er baat bij, dat iedereen en alles weer vol loopt. En voor vol gaat?

Er vol voor gaan! Daar zit toch ook echt een goede kant aan. Een paar mensen in mijn vriendenkring zijn al maanden bezig met langdurige kuren met hormonen en chemotherapie. Voor zover ze in de toekomst kunnen kijken gaan ze er vol voor. En personeel op Schiphol gaat er vol voor. En de boeren en de vakbonden. En de voorvechters voor een beter pensioen. En de deelnemers aan de klimaatmars gisteren in Rotterdam.

Er vol voor gaan. Dat kunnen we wel prijzen.

Maak het goed . zo goed als je kunt

ben

Laat een reactie achter