gaermaar

VANUIT

Ga er maar vanuit dat de operatie wel 3 a 4 uur gaat duren.

Ga er maar van uit dat je nooit meer op je benen kunt staan.

Ik las 30  minuten geleden nog  een interview met een man, een profwielrenner die door een val een dwarslaesie heeft opgelopen. Bijna vanaf  de eerste minuut na deze val is hij ervan overtuigd dat hij als topper verdergaat. “Ga er maar vanuit dat ik me helemaal terug vecht. ”  Voor hem is er niets belangrijkers dan door te gaan met waar hij gebleven was.

We worden  regelmatig  verblijd met  hoopvolle ontwikkelingen.   Betere medicijnen, nieuwe medisch apparatuur, nieuwe hulpmiddelen en behandelingen. Zo werd gisteravond  bekend gemaakt dat er nu een effectief medicijn gemaakt is tegen dementie.  Ga er maar van uit dat het nog wel tien jaar kan duren voordat het medicijn ook voor mensen geschikt is.

Heb je wel eens zo’n hoopvol bericht over een medicijn gehoord, dat voor jouw aandoening een oplossing is, maar dat toepassing ervan nog wel vijf jaar duurt?

Ik ken het  van de behandeling van dwarslaesie met stamcellen. Of het exoscelet. Over een aantal jaren kan de rolstoel het huis uit? Ik volg het zijdelings. Ik focus me er niet op, omdat ik in die lange tijd van verwachten, wel andere verlangens wil vasthouden. Ik zoek naar ontspanning, zingeving liefde compassie. Daar ga ik nu van uit.

 

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

Laat een reactie achter