spannend

vind je het SPANNEND

In ziekenhuizen en zorgcentra is het òf  spannend òf  saai. De oorzaak van de spanning kan van vele kanten komen. Of de chemokuur aan zal slaan. Of de nieuwe medicijnen werken.  Het vraagt een flexibele houding  van een thuispatiënt, als er weer een nieuwe verzorgende komt. Een vriendin van ons werkt al jaren op de afdeling neo-nathologie. Bij baby’s van 600 -700 gram. Spannend voor de ouders. Routine en spanning bij personeel.

Spanning is er, als je als bezoeker weer naar een andere groep gaat voor  je dagbesteding.  Met nieuwe regels. Ik las laatst nog een stuk in de krant over de stress in verpleeghuizen. Deze zorgcentra zijn vaak alleen maar in het nieuws, als er iets niet goed is gegaan.  Jouw verpleeghuis komt onder een vergrootglas van de inspectie of van de media te liggen.

Gezondheid, veiligheid, zekerheid, voorzichtigheid. nauwkeurigheid.  De cliënt  zal er veel van ervaren.

Ik las een aantal bladzijden uit het dagboek van mijn partner. Die gaan over de eerste maanden van mijn verblijf in het revalidatiecentrum.  Mijn mond valt er van open als ik zie, waar zij in die maanden mee bezig is geweest. Met het verpleegkundig personeel, met de arts, de fysiotherapeuten, de voedingsassistenten. En dan de hele kring thuis.  Een hele opgave om de boel goed te laten verlopen.Met heftige emotie  en in spanning hoe het hele proces verder zal gaan. Ervaar je ook die spanning?

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

Laat een reactie achter