schrikken

is dat effen SCHRIKKEN

Gistermorgen verliet ik tamelijk snel de oefenruimte van de fysio. Met behoorlijke vaart duwde ik een van de dubbele  deuren  van mij af  naar de gang.  Mijn fysiotherapeut duwde even hard mee met de andere deur. Op datzelfde moment willen een fysiotherapeut en haar cliënt naar binnen. Zij waren echt geschrokken en dachten dat er iets ernstigs in de zaal was gebeurd.

Ik vind dat je ziekenhuizen en verpleeghuizen best wel eens schrikhuizen mag noemen.  Daar gebeurt altijd  wat.  Met jezelf of met een ander.  Schrikken is een heel menselijke  reactie, als je een slecht bericht hoort. Als iets  onverwachts gebeurt.” Ik ben me rotgeschrokken.” Als er iemand met verkeerde bedoelingen je huis binnenloopt. Mijn leefgenote  hield van en auto ongeluk een whiplase over. Dat maakt haar dertig jaar later  nog steeds schrikachtig

Een beetje  schrikken is nog daar aan toe.  Maar  de schrik slaat je om je  hart  bij  ernstige problemen. Bij een ongeluk, bij vermissing van je kind. Je hoort dat je dochter een hartstilstand heeft.

We zeggen  het wel eens;  ” Ik schrok me dood, toen ik het hoorde.”   Ik heb eens gelezen dat mensen van schrik ineens niet meer kunnen praten.  Of dat het hoofdhaar helemaal begon uit te vallen.  Soms meen ik dat ik met mijn dwarslaesie schrikkeriger ben dan zonder. Ik weet trouwens niet of je dat schrikachtige ook kunt verminderen of kunt afleren.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

Laat een reactie achter