bloemenkracht

eerst je NEERGANG

Het is vandaag derde Paasdag.  Christenen vieren met Pasen dat Jezus Christus is opgestaan uit de dood. Het leven van de verrezen Christus is bestand tegen de dood van de aardse mensen.

Ieder die zijn of haar leven gaat beschrijven, zal bevestigen dat ons  leven toppen  kent en dalen. We zien, dat de ene mens meer voor de kiezen krijgt dan een ander. Ik las ook eens dat mensen juist de dalen waarderen, omdat het dal vruchtbaarder is dan de bergen !

In de zorg kennen we  op allerlei manieren dit stijgen en dalen.   Suikerziekte bijvoorbeeld. Als  de suiker in je bloed gaat stijgen, moet er een andere stof aangemaakt worden om het suikergehalte te laten dalen. Anders loopt het niet goed.

Als het schildklierhormoon gaat dalen, moet je  medicijnen nemen om het niveau weer te laten stijgen.   Als je weerstand verzwakt, moet je extra vitamines nemen om die te laten stijgen.  Je bloeddruk mag ook niet te hoog zijn. Dat is slecht voor je organen. Een flink percentage van mensen boven de 50  jaar, gebruikt daarom ook bloeddrukverlagende medicijnen.  We hebben allemaal wel eens gehoord van een verlaagd bewustzijn.

Ik leef nu met mijn dwarslaesie  maar  ik heb  een aantal jaren beleefd als een  continue afgang  en als een hele lange afdaling. Mijn benen konden me  niet meer dragen.  Ik viel om. Ik viel neer.  Ook mijn heup,- bil,- en buikspieren raakten verlamd. En reflexen verdwenen. De moed zakte me in mijn schoenen.

 

maak het goed.zo goed als ju kunt.

ben

Laat een reactie achter