Najesabbath

DE SABBATH

In september 2002 mag ik mijn Sabbatsverlof of sabbatical  opnemen. Drie maanden kan ik als pastor vrijmaken voor  mijn  eigen vorming en toerusting.   Ik ga studeren en dansen.

Ik ben vermoeid aan mijn sabbatical  begonnen. En ná mijn sabbat voel ik me nog  moe. Mijn ziekteverhaal begint kort na mijn sabbatverlof.  MRI scans tonen later aan, dat  ik een deuk in mijn ruggenmerg  heb opgelopen. Niet door een ongeluk. Maar door een hardnekkige  en toch pijnloze hernia.

Gelukkig is  door een neurochirurgisch operatie voorkomen dat het ruggenmerg helemaal doormidden zou breken. Ondanks dit goede ingrijpen, zit ik later met de brokken. Ik raak gehandicapt.

Nee, mijn sabbatverlof heeft  me geen rust en inspiratie gebracht. Ik vond het onverdiend dat ik er verkeerd ben uitgekomen.  Ik had prachtig werk, waarmee ik na mijn sabbat weer voluit aan de slag zou zijn gegaan. Tot 26 januari 2003.                            Op 10 februari  opereren ze me.

Iedere zieke legt een eigen weg af. Het blijft reuze belangrijk dat we een reisgenoot bij ons hebben. Want als je veel voor je kiezen krijgt, helpt het wel als een ander je karretje ook even duwt

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter