bovenhethoofd

BOVEN JE HOOFD

Klopt mijn idee dat het nooit zo goed voor je is, als er iets boven je hoofd hangt. Dat heeft toch altijd met iets vervelends te maken.  Je hebt te hard gereden en je bent aangehouden. Dan hangt er een bekeuring boven je hoofd. Na  veroordeling bij een misdaad, kan er een gevangenis straf boven het hoofd  van de dader hangen. En inderdaad ook onweer, dreigende wolken en fikse regenbuien  kunnen er boven hangen. En natuurlijk het zwaard van Damocles.

In een zorginstelling is het misschien vaker zo, dat je niet weet wat allemaal boven je hoofd kan hangen. ” Als ik alles van tevoren had geweten, had ik het niet laten doen,” zeggen patiënten wel na een tegenvallende behandeling.

Voor mensen die nadenken over het voltooide leven, is het zo helder als glas.  Zij verwachten  in de rest van hun leven geen enkele voldoening meer  te vinden. Ze verwachten dat hun alleen maar narigheid  en ellende boven het hoofd hangt. En dat willen ze niet meer. Dan maar liever dood.

Deze website van mij heet Van Liever Leve.   Mijn uitleg. Door mijn dwarslaesie heb ik me een aantal jaren onverschillig gevoeld tegen over mijn leven en mijn dood. Ik kon ook doodgaan.  Maar van lieverlee kreeg ik weer het gevoel terug;  van liever leve, dan van liever dood.

wel heel ingrijpend.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter