anno 2018

PASEN 2018

Bloemen verwelken.  Maar niet alles  van de bloem of plant gaat verloren. De wortels blijven. Het vermogen om te groeien blijft. Bij bloemen kunnen we die groei en evolutie goed bekijken.

Menselijke lichamen sterven. Maar niet alles van de mens gaat verloren….. ….Wat blijft ?

We kunnen niet direct zonder hulpmiddelen naar de achterkant van ons lichaam kijken.  Zo kunnen we ook niet zonder hulp- gedachten naar ons doorgaan na ons leven kijken.

Pasen is zo’n verbindingskracht. Van de oude wereld naar een nieuwe . Van oude dagen naar een nieuwe dag.

Hoe gaat dat in de zorg?  Als je daar een tijd niet mee te maken hebt gehad, gaat er wel een wereld voor je open.  In Utrecht is vanmiddag het Maxima Centrum geopend voor de behandeling van kinderen en jongeren met kanker.  Als je  deze kinderen en die mooie kamers voor het eerst ziet,  gaat er een wereld voor je open.

Er gaat een wereld voor je open. Een vriend van me maakte dat mee.

Volgens plan staat zijn camper helemaal rijklaar bij zijn  huis.   Nog even dit en nog even dat en dan zullen hij en zijn vrouw naar Noorwegen rijden. Maar hij voelt zich niet zo lekker.  Zij besluiten om eerst  naar de huisarts te gaan.
Twee uur later ligt hij in een ziekenhuisbed. Er dreigt een  groot hartinfarct.  In een open hartoperatie krijgt  hij vijf omleidingen.  Dat gaat allemaal goed. Na vier dagen ervaart  hij  dat er weer een wereld voor hem open gaat.

Anno 2018.  Mensen leven in heel verschillende werelden. Het is voor onze zieken en mensen met een handicap een uitdaging om de wereld in het klein en in het groot nog een beetje te volgen. Maar ik lees niet meer alle artikelen in mijn krant.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

Laat een reactie achter