Aanhouder

de AANHOUDER wint

Ik  houd wel van het woord aanhouden. Ik  vind het sympathieker dan  niet of nooit  opgeven. Ik vind het helemaal niets, als fans en supporters hun favoriet  onder luid gejoel toejuichen: ” Niet opgeven, nooit opgeven. Dat nooit”

‘ Aanhouden’  doet me meer denken aan: behouden, behoeden en bewaren. Die passen beter in mijn woordenboek.

In de omgeving van zieken, die er  ernstig aan toe zijn,  worden ook aanmoedigingen gedaan. Ieder moet dat maar op zijn of haar eigen manier doen. Maar aan mij zijn sommige aanmoedigingen niet besteed.

Ik wil eigenlijk op geen enkele manier, dat mijn inzet voor mijn leven, geluk of voor mijn lichaam iets weg heeft van een strijd tegen mijn aandoening. Geen strijd,  geen aanvallen, geen macht, geen rivaliteit. Geen oorlog. Niet verslaan en verslagen.  Wel veerkracht en volhouden.

Vind je dat mensen in je omgeving wel empathisch voor je zijn?

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

Laat een reactie achter