schieten

VAKANTIE schiet erbij in

Je hebt iets niet gedaan   Omdat je er geen tijd voor had. Of we hebben  er geen tijd voor  gekregen.

Voorbeelden.   De buschauffeurs voeren actie, omdat hun plaspauze er voortdurend bij inschiet.  De juffrouw geeft les aan 30 kinderen. Geen wonder dat de aandacht voor een kind er soms bij in schiet.

In de zorg moeten er dagelijks honderdduizenden  handelingen worden verricht en worden er tienduizenden afspraken gemaakt.  En toch moet alles nauwkeurig  en vaak ook vertrouwelijk gedaan worden.   Ik vermoed dat er in de communicatie tussen allerlei partijen in de zorg nog wel eens iets bij inschiet. Een familie zou beginnen met een chemokuur.  Voor  hem toch een spannend moment. Hij vond het ronduit klungelig dat de medicijnen  gewoon nog niet op de afdeling waren.

Ik ken iemand die zich niet gezien voelt, als hij zijn medicijnen bij de apotheek komt ophalen en het blijkt  niet  te kloppen.   Overleg met hem daarover is erbij ingeschoten.  Als alles  op tijd met hem zou zijn besproken, zou dat veel ergernis bij hem weghouden.

Ik vermoed dat iedere patiënt wel eens ervaren zal, dat er dingen bij in schieten.  Dit kan de patiënt uit balans brengen. Het kan de cliënt het gevoel geven  niet opgewassen  te zijn tegen de druk die zijn of haar ziekte toch al geeft.  Ik hoop tegelijkertijd dat de cliënt wel krediet  overhoudt voor onze  behulpzame zorgverleners.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter