naald

HET OOG van de Naald

Deze  kaart raakt me.  Het gaat over  “stevige grond “en Dat je sterk mag staan. En dan nog:  Door het oog.  Lees maar.  Door het oog van de naald.

Het betekent dat iets maar net is goed gegaan. Bijvoorbeeld:  aan een zwaar ongeluk  houd je alleen maar een hersenschudding  over. Of  de moeder met de kinderwagen ontkwam naar net aan een de omgewaaide boom. Ik gebruik hierbij vaak het woord ternauwernood. Dat betekent ongeveer het zelfde als door het ook van de naald. Maar ternauwernood verbind ik meteen met de vernauwing van mijn ruggenmerg. En daardoor mijn dwarslaesie. Ik ontkwam maar net aan een totale dwarslaesie.  Ik hield er een gedeeltelijke verlamming aan over.

Ik kan gelukkig wat lopen,  maar ik ben zo uit balans. ” Dat ging maar net goed, Ben,  ” zeg ik tegen mezelf als ik  flink uit balans ben .  Dan haal ik diep adem en  ben ik beduusd dat er niet meer gebeurde.   Geluk bij een ongeluk. Door het oog van de naald. Daar moet ik het ook wel van hebben.

 

Maak het goed. Zo goed als je kunt

ben

Laat een reactie achter