vergaan

hoe VERGAAT het jou?

Hoe vergaat het jou? Of anders gezegd. Wat gebeurt met jou? en Hoe gaat het aflopen voor jou?

En we kennen vergaan in de betekenis van ”  verrotten of bederven.”

Ik  kom van een tuinderij of groentenkwekerij. Daar ging toch ook wel eens iets overstuur.  Een bloemkool was te rijp geworden en was gaan rotten. Vergaan.  Een krop sla kon ook zo wegrotten. Vergaan.

Ik ben dicht bij  een begraafplaats geboren en opgegroeid. En later heeft de gemeente de tuinbouwgrond van onze gezin omgevormd tot een begraafplaats. Op deze plek liggen nu al een paar honderd doden begraven. Een vriend van mij zei laatst dat hij nooit naar het graf van een overleden familielid zou gaan.  ” Daar ligt toch maar een stuk verrot vlees,” riep hij vol overtuiging.

Maar dan schrijft iemand het woord vergaan zomaar op een kaartje aan mij.  VERGAAN Ik pak het woord op of pakt het woordje mij.   Natuurlijk hier in de betekenis van: Loopt het allemaal een beetje?

Akkoord voor : hoe vergaat het jou: hoe vergaat het mij.

Jarenlang heeft het woord vergaan een rustig plek in  mijn innerlijk  gekregen. Het woordje vergaan hoorde en hoort nog steeds in mijn leven.

Dat blijft voor mij verbonden met meeleven en compassie. Dat vergaan en ons vergankelijk bestaan.

Reageren?

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter