troostland

zoek je EEN TROOSTLAND

Vrienden van mij hebben vijf jaar geleden hun dochter verloren. Zij is dan één en twintig jaar en overlijdt  aan kanker.  Een paar weken geleden hebben we haar  met een lieve groep mensen  herdacht.

Een van de vriendinnen  zingt dan  Ierse liederen.  Deze liedjes  buigen en vormen ons om, tot een kring van mensen om de ouders heen. Zo wordt deze ontmoeting een bron van teder herinneren en herdenken.  Alles werkte mee en het mooie weer hebben we aan de dochter te danken.

Meeleven kan een minuut duren of een dag of een week.  Voor mij was er in die paar uren een  vorm van meeleven, die eeuwig duurt. Omdat het je  tot een mens maakt.

Er bestaan ook lichtere vormen van meeleven.   Compassion light.  Meeleven kan natuurlijk  gezellig zijn.  Gewoon in de supermarkt aan de tafel met buren en onbekenden.  Of na de zware oefeningen bij de fitness,  bij  een  bakje koffie of glas thee.

Belangstelling hebben voor de dagelijkse pietluttigheden van elkaar . Je stoot je beker om. Je raakt in de war met je medicijnen. Soms  wordt het kleinste voorval een lastige punt voor iemand.  Dan is het fijn als er iemand in je buurt is.

Lastig die kleinigheden.

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter