schalen

Samen dragen ze DE SCHAAL

Een nichtje van mij  heeft een ernstige,  niet aangeboren hersenletsel door een dramatische hartstilstand.  Wat wilden we haar graag helpen, toen zij uit haar coma ontwaakte.

We voelen ons machteloos. Op een keer zitten we daar  met elkaar over te praten. Ineens staat haar broer op. Hij roept ieder van ons op, om rond zijn zus te komen staan.  We zeggen de onvergetelijke woorden: ” We zullen altijd in een kring om je heen blijven. ”

Vanaf dat moment  draag ik die woorden steeds bij me. Ze  raken me nog.  Het gebeurt nog wel dat je om iemand heen wilt gaan staan. In een kring.  Soms tegen elkaar aan.  Een andere keer is het meer symbolisch. Maar GA IN EEN KRING.

In de kring kan mijn nichtje wankelen zonder te vallen. Ze kan door haar knieën gaan, maar ze zal de grond niet raken. Ze kan een misstap maken, maar ze zal niet struikelen.

Je zou willen dat ieder mens ervaren mag, dat hij of zij zich omringd voelt door familie, vrienden, vriendinnen en buren. We hebben elkaar zo nodig. Of niet dan? Allemaal in een kring.

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter