alsnog

ALSNOG ga je verder

Wat zijn mensen toch attent geweest in al die jaren van mijn aandoening. De schrijver van dit kaartje heeft nog aandacht voor me, ook al ben ik al een paar jaar uit beeld.  Van deze man ontvang ik  alsnog een boekje met inspirerende teksten.

Alsnog is ook een woordje uit de gezondheidszorg.  Bijvoorbeeld.  De huisarts  wil alsnog een CT. scan laten maken. Er moet alsnog bloed worden afgenomen. De wijkverpleegkundige heeft voor een cliënt alsnog een plaats gevonden in het woon zorg centrum.

Met “alsnog” kan het de goede kant uitgaan, maar ook de nare kant. In deze tijd van schoolexamens moeten de leerlingen een tijdje wachten op de uitslag. Soms wordt het een herexamen, zodat ze alsnog kunnen slagen.

Momenteel ben ik zelf aan het dokteren bij de huisarts. Zij weet nog niet de oorzaak van mijn klachten. Die wil ik eigenlijk wel graag weten. Eerst was de specialist nog niet in beeld, maar ze gaat me alsnog doorverwijzen  naar hem/haar. Tegenwoordig  kiezen patiënten er  ook voor, om in sommige gevallen geen genoegen te nemen met de diagnose van hun behandelaar. Zij gaan alsnog naar een andere arts voor een second opinion.

Gisteravond was er een thema uitzending over de zorg voor mensen met dementie. Iemand maakte de opmerking, dat artsen het ingewikkeld gaan vinden om geneeskundige te zijn. Die kunde  verstonden ze wel, toen hun patiënten maar één  ziekte hadden. Die viel te helen  of te genezen.  Nu zien  zij meer mensen met meervoudige ziektes in hun spreekkamer.

 

maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter