veelschap

twee beterSCHAPPEN

Aan vele overheidsgebouwen hangt vandaag de vlag halfstok. Vanmorgen werd bekend gemaakt dat burgemeester Ebenhard van der Laan is overleden. Kort na dit bericht gaan Amsterdammers naar zijn huis om daar  bloemen neer te leggen.  Zijn overlijden raakt  veel mensen. Zij uiten hun medeleven door condoleance, bloemen, brieven en kaarten.

In Oss hangen vandaag de vlaggen halfstok. Gisteren kwamen daar bij een vreselijk ongeluk vier kinderen om het leven.

Vandaag krijgen Nederlanders de gelegenheid afscheid te nemen  van Peter R. de Vries. Er zullen vast veel mensen naar Carré komen om langs de baar heen te lopen. Zo uiten zij het verdriet om zijn dood. Anderen hebben bloemen bij de onheilsplek gelegd en weer andere sturen een kaart.

Ik kreeg de eerste jaren van mijn ziekte  tientallen kaarten met Beterschap.  Ik heb ze van harte ontvangen, want ze waren van harte verstuurd.

Met dat woord beterschap is wel iets aan de hand. Er bestaat geen meervoud van.  Je kunt geen honderden beterschappen ontvangen, maar je kunt wel honderden kaarten met beterschap krijgen. En dat is  fijn.

Tot de coronacrisis  en de pandemie  leek het erop, dat we zouden stoppen met het schrijven van kaarten en brieven. Maar er is sprake van een groei van  kaartjes.  In de winkels vind je kaarten over allerlei onderwerpen. Zoals samenwonen, geboorte, examen en verhuizen.  Allemaal wenskaarten.  En ansichtkaarten zie je nog bij de verzamelaars liggen.

Kaarten aan  mij vormen het hart van deze website.  Ik ben er maar wat blij mee.

Ben jij iemand die nog kaarten schrijft? Of  een doos vol kaarten bewaart op een van de schappen van je kast?

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter