opgevenisgeenoptie

denk je aan OPGEVEN

Bijna elke dag hoor je wel over een idee van iemand, die geld gaat inzamelen voor een familie.  Of  voor een slachtoffer van de watersnood in Limburg: of een ander gedupeerde of voor de ondernemer, van wie de winkel is afgebrand.  Vooral voor ernstig zieke kinderen met een zeer zeldzame ziekte;  om geld bij elkaar te krijgen voor een behandeling in het buitenland.

Als de actie  nog maar net is begonnen, worden de eerste resultaten bekend gemaakt.  Of de opbrengst dan nog klein is en ’tegenvalt’ of niet, de organisator zegt dan steeds:  ” Dit meisje verdient het. We gaan door. NIET OPGEVEN. Dat komt in mijn woordenboek niet voor.”

Vanochtend staat een artikel in de krant, dat gaat over de vraag of wij mensen wel alle uitdagingen moeten aannemen, die zich aanbieden.  Over een koord lopen van het ene hoge gebouw naar het andere. Zonder zuurstof  bergen beklimmen. Voor 23 miljoen dollar honderd kilometer de lucht in  en dan weer terug.

Ik vind dat we de vraag in de krant met nee kunnen beantwoorden. We mogen die neigingen ,die hevige wensen wel opgeven en loslaten. Laten we die talenten voor andere zaken besteden. We hebben heus wel iets anders om ons voor in te zetten. Het is steeds een kwestie van een keuze. Niets daarvan gebeurt noodzakelijk. We kunnen al die dingen  loslaten en  ons gewoon in zetten voor de belangen van onze medemensen.

Ander Zaken zoals voor

Leraren die aan de bel blijven trekken  voor betere salaris en arbeidsvoorwaarden.

Vluchtelingen die niet opgeven om te proberen naar het rijke Europa te gaan.

Huurders die blijven aankloppen bij de woningstichting om lagere huren.

Slachtoffers van aardbevingen, die aan de deur bij de regering blijven rammelen.

Ouderen die steeds vallen. Laten  we veel meer aan preventie doen.

Slachtoffers in het verkeer. Preventie, preventie

Stel  de ruimtereis naar Mars van de  groot miljardair is wel gepland op de tekentafel, maar er gaat niemand naar toe. Niet naar de fabrieken waar alles voor de reis gemaakt  moet worden.Niet naar de beurzen om geld op te halen. Niet naar kranten en social media.

laten we stoppen elkaar  de hemel in te prijzen als zo’n absurde uitdaging geslaagd is.

 

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter