namenzing

de NAMEN zingen

Dagelijks horen en lezen we over de namen van mensen.  Van een verdachte van een misdrijf wordt de naam niet voluit geschreven. De verdachte  van de moord op Nicky Verstappen staat met naam en toenaam en beeld op alle media.

Vandaag weten miljoenen voetballiefhebbers de naam van de Deense voetballer Eriksen. Hij  viel tijdens de wedstrijd zo voorover op zijn buik.Een hartstilstand.  Duizenden mensen riepen zijn naam. Uit eerbied. Hij overleeft het.

Jaarlijks onderzoeken mensen wat in het afgelopen jaar de bekendste meisje,- en jongensnaam  is geworden.

Kosten noch moeite worden gespaard om de identiteit van de “onbekende soldaat “te achterhalen.  Als dat lukt kan de overledene teruggegeven worden aan de nabestaanden.

In de laatste dagen staat de naam van Peter R. de Vries op alle plekken van onze media en in onze harten.Hij is bekend geworden omdat hij onopgeloste misdrijven na jaren zoeken en volhouden wel goed wist af te ronden.   De naam van het slachtoffer en de naam van ten onrechte veroordeelde verdachten heeft hij herschapen.

Gisteren startte de rechtszaak tegen twee verdachten van de moord op hem.

Eigenlijk wil ik maar zeggen: laten we onze namen serieus nemen.

Hecht je ook aan uw eigen naam?

 

Maak het goed. Zo goed als je kunt

 

 

ben

Laat een reactie achter