maarwaar

“NAAR, MAAR WAAR”

” Het is zo al erg genoeg. En er komt  alleen maar narigheid  bij en je mag het allemaal houden. Dat krijg je op deze leeftijd.”

Gemiddeld genomen stijgt de leeftijd van de Nederlandse vrouwen en mannen elk jaar een paar weken. En ze blijven tot op hoge leeftijd redelijk gezond. Vanaf hun vijfenzeventigste  komen de  grotere klachten naar boven.  Dan raken we in de lappenmand  en daar komen we niet gemakkelijk meer uit. Je zou het  anders willen, maar je moet de eigen situatie onder ogen zien. Naar, maar waar.

Een nare boodschap. We zijn er  niet blij mee.  Een vriendin kreeg van haar specialist te horen dat er toch weer tumoren in haar lever zijn gevonden. Ze krijgt deze boodschap, juist na een periode waarvan ze zelf aan gaf dat ze zich wel goed voelde. Je persoonlijke verwachting botst dan heftig met die nare boodschap. Ze wordt weer teruggeworpen in het ongewisse. En moet zich zien te herpakken.

Ik ben zelf ook weer aan het dokteren. Vanwege een onregelmatige hartslag. Naar de huisartsenpost en huisarts. Ze stellen me gerust. Niet helemaal natuurlijk. Maar het lijkt echt niet ernstig. Ik probeer het niet te groot te maken. Maar ik houd  het ook niet klein. Kortom een beetje naar, maar waar.  Vind je zelf dat je er nog wel goed voorstaat of houdt het niet over?

Maak het toch wel goed. Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter