hondeblik

je TROUW

Er zijn mensen, die meer vriendschap en trouw van hun huisdier ontvangen dan van vrienden of familie. Huisdieren kunnen ook veel liefde geven.  Soms in die mate,  dat hun baasje hen zelfs als een kind beschouwt.  We  hebben het niet voor niets over  ” hondstrouw .”  Eigenaars van huisdieren hebben een speciale spaarrekening voor hun huisdier. Soms kost een behandeling veel geld. Maar gelukkig heeft het dier nog wat spaargeld.

De westerse gezondheidszorg voor dieren staat op een hoog niveau.

Het was in de jaren tachtig dat een zwarte Zuid Afrikaan tegen mij zei: ” De koopkracht van een huisdier in  West Europa is vele malen groter dan de koopkracht van iemand van mijn volk.”

Toen ik op mijn hevigst ziek was, had ik mijn handen vol aan mijn eigen leefsituatie. Maar toen het weer even kon, probeerde ik mijn blik weer te verruimen.  Aandachtiger en liever dan mijn sentiment voor dieren.

Misschien heb je persoonlijk nu heel andere  zorgen.  En staan de vragen over huisdieren en Zuid Afrika ver van je af!  Je dagelijkse zorgen kunnen je helemaal van slag brengen. Je huisdier is het liefste wat je om je heen hebt en helpt je om te overleven.  Maar ik hoop ook dat je trouw in je dagelijks leven kunt ervaren.

 

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter