bij twijfel

TWIJFEL

Heel lang opende je  zonder  vrees de (voor) deur van je huis, als er ’s avonds  gebeld werd.  Tegenwoordig twijfelen we eraan of we daar wel verstandig aan doen.  Steeds vaker zeggen bewoners: “Ik maak ’s avonds  de deur helemaal niet meer open. Voor niemand meer. ”

In de zorg bestaat de twijfel ook.   Artsen kunnen  twijfelen aan de juistheid van de diagnose.   Er bestaat twijfel over een behandeling. Twijfel over het advies  van de diëtist, die  tegen je zegt: ” Het is goed voor u om elke dag een half uur te wandelen.”  En je denkt dan bij zelf:  zou dat nou nodig zijn?

Twijfel komt op veel meer plekken voor.  Nogal wat mensen vinden het lastig om te kiezen, omdat zij overal aan twijfelen.  Hopelijk ontmoeten zij ook mensen, die hen over de streep halen.

Vanmorgen las ik nog een tekst over twijfel. De schrijver stelt vast dat twijfel tegenwoordig heel cool is.  De grote waarheid, de ene waarheid, de echte waarheid. Die bestaan niet meer. En als ze  nog wel bestaan, dan luistert niemand er meer naar. Je eigen opvattingen, je eigen twijfel komen meer in de buurt van wat waar is. Twijfel hoort een beetje bij wie je bent. Zij zegt iets over je eigenheid.

Kiezen tussen doorpakken houdt of twijfelen

Maak het goed. Zo goed als je kunt

ben

Laat een reactie achter