Symbolen

uitgroeien tot SYMBOOL

In je tuin staan prachtige bloemen in bloei.  Iedere plant of bloem is mooi, maar  zij is niet meteen een symbool.

Om een symbolische betekenis te krijgen, zal er meer gebeuren. Bijvoorbeeld, dat je bloemen  of planten  uitzoekt  voor een bijzondere gelegenheid.  Een verjaardag of jubileum of je eerste date.

Je maakt er een mooie bos van en schrijft er een kaart bij. Als je het  boeket  aan de gelukkige overhandigt, zeg je daar wat bij.   Voorbeeld ”  Van harte gefeliciteerd  met je koninklijke onderscheiding.  ”

Dan krijgen je bloemen die bijzondere waarde.  Met die toegevoegde waarde krijgt de bloem de symbolische waarde. Dat kan doorgaan zolang de bloemen mooi in de vaas staan. Dan gooien we ze weg en wachten op een nieuw bouquet.

Of een van de bloemen valt je speciaal op. De kleur, de vorm, de geur. Je besluit deze bloem te gaan drogen. Zo gezegd zo gedaan.  De gedroogde bloem krijgt een plaatsje in een schilderijtje. Zo wordt die ene bloem een symbool van de vriendschap tussen jou en de vriendin die hem jou gaf. Die bloem is dat groter dan één week of één gebaar.

Ook voorwerpen kunnen symbolen worden. Zoals een ring. Of  de verzilverde schoentjes van je eerste kindje. Of een zilveren ketting.

Ik vind het  fijn om een symbool om me heen te hebben. Als ik nu vanuit mijn stoel omhoog kijk, zie ik een schilderijtje. Een Filipijns, geschilderd houten plaatje met een vogel in de lucht. Met de tekst:  ‘ Zoals vogels geboren worden om te vliegen, zo worden mensen geboren om vrij te zijn.’

Ik vermoed dat het voor de meeste mensen prettig is zelf een paar symbolen te hebben.  Zij geven je leven een eigen kleur en een heel eigen waarde

Maak het goed . Zo goed als je kunt.

ben

Het symbool is een middel om inzicht te krijgen in wat verborgen is.

 

 

Laat een reactie achter