Ingrijpend

INGRIJPEND voor je

In deze dagen staat voor veel mensen in Limburg het leven even stil. Of het is in een vliegende vaart. Zoveel overstromingen, zoveel water. Zoveel verdriet om alles wat verloren is gegaan. Een vrijwillige brandweerman werkt mee om mensen te redden uit hun benarde situaties. Hij is in een huis, dat onder water staat. Hij ziet de vrouw van het huis. Hij redt haar ternauwernood. De vrouw vertelt, dat een half uur daarvoor haar man is overleden.

Als patiënt hebben  we vaak  de handen vol aan de gebeurtenissen die we meemaken.  Soms willen we het uitroepen; ” Kan het niet een onsje minder? Het is vaak lastig genoeg om de boel  draaiende te houden.  Om je leven op de rit te houden.

Met ingrijpend bedoel ik dat de ellende onverwacht komt. Je hebt je niet kunnen voorbereiden. Zo is een van mijn broers verdronken toen hij op vakantie was bij een oom en tante. Volslagen onverwacht. Hij werd veertien of vijftien jaar.

Ik zie me nog op de hoek van ons huis staan, als de lijkwagen met zijn dode lichaam bij ons de steeg op draait. Daar komt mijn dode broer (15)  Ingrijpend en dood kan de betrokkene familie en de naasten voor het leven vormen.

Ziekte gaat niet vaak op vakantie.  Een aandoening neemt geen dagje vrij.

 

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Je mag je verdriet nooit vergeten, Maar het mag niet aan je knagen

En het mag je niet onderwerpen. Je bent niet zijn slaaf.

 

 

Laat een reactie achter