Big smile

zoek ’t ZONNETJE.

“Dat kind is echt het zonnetje in huis. Het is altijd vrolijk: het is gezond en gaat stralend de dag door.”

In  tv programma’s  over het uitzoeken van de bruidsjurk zeggen verkopers en familie op een goed moment, dat de aanstaande bruid er stralend uitziet. De bruid zegt ” Yes to the dress.

De zon was natuurlijk belangrijk bij de behandeling van tuberculose. Denk nog maar aan de Zonnehuizen, die her en der in ons land gebouwd werden voor mensen met tuberculose. Die moesten lang in de stralende zon liggen om te kuren en zo te genezen.

Maar mensen stralen niet altijd  terug.  In de zorg stralen patiënten, jong en oud, maar heel weinig. Ik denk dat je  kunt zeggen dat zieke mensen er vaak bleekjes en somber uitzien in hun gezicht. Met doffe ogen. Soms in hun hele houding.

Wat te zeggen over zonnetje en zorg. In zorg centra en woongroepen is het toch vaak zo, dat uitgezien wordt naar zonnige dagen. ” Dan kunnen we eindelijk weer eens naar buiten.”

En ja,  we moeten ons lichaam juist tegen de zonnestralen beschermen.  Met zonnebrand olie nummer 30 tot  en met  52.  Goed en vaak smeren is hard nodig.  Ook door de zonaanbidder, die uren aan een stuk  in de zon kan blijven liggen.

 

Maak het goed . Zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter