Teleurgesteld

TELEURGESTELD

Teleurstellen  komt van  ter lore –  of  ter leure stellen.  En dat ter lore  horen we in het woord ” verloren. ”   Teleurstellen heeft met  verliezen te maken.

De schrijver van het kaartje hoopt dat ik niet te teveel teleurgesteld ben. Teleurgesteld zijn is heel menselijk.  Je voelt en beleeft dat iets niet is geworden, wat je ervan verwacht had.  Dit gaat over onze  emoties en gevoelens, omdat iets niet vervuld is.  Voorbeeld. Iemand komt zijn of haar belofte niet na. De gemeente of de regering laat je helemaal aan je lot over. Er komt geen thuiszorg meer.

Een operatie of behandeling kan tegenvallen.  Ja.  Die kan ons zelfs bitter teleurstellen.  We hopen dat het ooit weer beter gaat. ” Dit  heb  ik helemaal niet verwacht. Hier heb ik nooit rekening mee gehouden. De wereld staat op zijn kop.” Allemaal manieren om te laten weten dat je  teleurgesteld bent. Ieder op een eigen wijze. Mompelend, verdrietig. overstuur geraakt.

Senioren en ouderen kunnen op een goed  moment gaan terugblikken op hun leven. Dan kunnen ze tot de conclusie komen, dat het leven hun niet veel goeds heeft gebracht.  Zij kunnen dan bitter teleurgesteld raken.

Dat is  heel vervelend voor hen. Dat geeft niet veel moed  voor de laatste levensfase(n) die zij bereiken.  Blijvende teleurstelling maakt ons verbitterd en  misschien ook chagrijnig.

Doe wel aan activiteiten  en ontmoetingen mee. Ik heb eens van een  vrouw  van ruim tachtig jaar gehoord, dat zij  graag naar de naald,-  en brei middag gaat in haar dorp.  Daar krijgt ze waardering en erkenning.  Zoals nooit eerder in haar leven.

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

 

 

Als uw verwachtingen niet vervuld warden, ga dan door met hopen.

Laat een reactie achter