Mooi toch

MOOI WEER

Dit kaartje is helemaal vol geschreven. De afzender wil me graag van allerlei zaakjes op de hoogte brengen.

Zij schrijft dat het zo’n hete zomer is. Dat klopt.  Het jaar 2003 werd  erg warm.  In het gebouw draaide de klimaatregelaars op volle toeren. O wee als we ook nog  een raam open zetten. Helemaal fout.  Onze dagelijkse oefeningen bij de fysiotherapie deden we buiten. Met je rolstoel slalommen om kegeltjes en balletjes.  In je rolstoel de brede tree op, een brede tree af.

We oefenden ook met ligfietsen en handbikes  en  fietsten dan  naar Den Bilt of richting Rhijnhauwen.

De  zomerwerkweek in Hogeloon werd een grote uitdaging.  Op het riviertje de Dommel probeerde ik   in een kano te stappen. Iedereen greep me  en de kano meteen vast.  Anders was ik zo omgevallen de Dommel in.  Geen goed idee om mij alleen in dit vaartuig te zetten. Dat ga ik nooit meer kunnen. Dat werd goed duidelijk.

In de latere zomers  ga ik intenser ervaren, dat ik verlamd geraakt ben. Juist zomers kunnen je  machteloos maken.  Juist in de zomer zie je andere mensen allemaal leuke dingen doen.  En zelf raak je steeds verder van  slag.  Gedurende lange tijd , tegen wil en dank.

Een geluk.   In deze zomer van 2003 wordt ons huis mooi geschilderd. En vrienden, vriendinnen en familie  bouwden onze oude tuin om tot een nieuwe.  Dat was fijn.

We leven  nu in september 2018. We hebben de heetste zomer ooit beleefd. Mij is het wel goed bevallen. Met dank aan het prettige huis, waarin we wonen. Ons huis heeft ook zijn koele plekjes. Daar is het, nog zonder airco, goed toeven.

Heeft het weer invloed op jouw stemming?

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter