Mijn sympathie

mijn SYMPATHIE

De tekst  op deze kaart is nauwelijks te lezen.

Ik kan het woord sympathie nog wel zien.

Voor dit moment is dat voldoende.

Ik weet dat de afzender veel  van zichzelf laat zien, als hij het over sympathie heeft.  Het is een gevoelswoord. Het is een woord dat hij kiest om zijn gevoel voor mij te tonen.  Hij zal niet opschrijven dat we vrienden zijn.  Met sympathie moet het  voor mij duidelijk zijn. Dat is het ook.

Wat drukt het woord sympathie dan uit? .

Net voor ik dit opschrijf, lees ik  bij een Amerikaans schrijfster iets over droefheid.  Zij raadt mensen aan,  afstand te houden van droefheid.    Want Droefheid is een ziekte van de ziel!  Houd je daar niet mee bezig!

Onbegrijpelijk. Volgens mij toont de schrijfster hier weinig sympathie aan haar medemensen. Ik las net nog een interview met twee mannen. De een had een zoon, die vermoord is . De ander een  dochter.  Lijden komt volop voor  in ons leven.  En droefheid is daar de schaduwzijde  van.

Sommige mensen dragen veel droefheid met zich mee.  Ze gaan er gebukt onder.  De Amerikaanse schrijfster  slaat de plank mis. We kunnen rondom droevige mensen  staan. Dat is een vorm van sympathie

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Mededogen begint met onvoorwaardelijke vriendelijkheid tegenover jezelf en strekt zich uit voor anderen.

Droefheid is vaak het gevolg van het feit dat we zo gehecht aan de wereld zijn.

Laat een reactie achter