Fleuriger

FLEURIG

Iemand is  lekker fleurig gekleed.  We hebben het over een fleurige stof voor een stoel. Een fleurige  bos bloemen.  Maar verder?

Fleurig ruimt op treurig. Daar heb ik meer mee

We hebben het  over treurig behang. Je ziet soms een treurig plantje voor een raam staan.  Dan denk ik al gauw , dat  achter dat venster iemand woont, die zich alleen voelt.  Niemand  komt er in dat huis  om de planten of bloemen te verzorgen.                   Als er niemand is om je planten  te verzorgen, dan wordt de persoon die daar woont, misschien ook  niet  op tijd verzorgd.

Een fleurige bos bloemen gaat na een aantal dagen verwelken.  Vaak heb je na een week  een on – fleurige of treurige  vaas bloemen.   Treurig.  Dof en zonder glans of uitstraling. Triest.

Ons leven verloopt soms  zo fleurig of vrolijk niet.  Die treurige toestand kan hard in je leven aankomen. Door een ruzie, een klein misverstand,  doordat je bent opgelicht. Om van treurig fleurig te maken, dat is een hele toer.

Misschien ken je wel iemand  die in zo’n situatie leeft. Dat is dan zwaar voor die man of vrouw.   Als je zo om je heen kijkt, zou je graag iedereen willen helpen. Er is nog zoveel te doen. Leef jij in zo’n treurige wereld?

Maak het goed . Zo goed als je kunt

ben

Groot geluk zit in de som van kleine dingen.

 

Laat een reactie achter