Een stem die roept

goed MERKBAAR

Tijdens mijn revalideren ontdek ik dat het  woordje merkbaar een  bekend  woord is.  Je komt het op veel plekken in de zorg  tegen.

” Merkt u al dat de medicijnen werken?”  Merkt u dat het laxeermiddel begint te werken?   Merkt u het, dat ik uw been aanraak?”

“Van deze vloeistof word je een beetje warm van binnen. Laat u het even weten als u dit merkt? ”  Mensen met suikerziekte merken dat hun bloedsuiker te hoog of te laag wordt. Een familie lid ondergaat nu een heftige behandeling. Met veel bijwerking. Onze vraag is wat hij daarvan gaat merken binnenkort

Het gevoel in mijn benen is  flink veranderd. Ik merk  er niets van, als ik met mijn rechter been tegen een hete verwarming aansta. Ik zie later wel  de blaar!

Gelukkig helpen operaties, behandelingen en kuren tegen  veel van onze aandoeningen . En zijn verbeteringen goed merkbaar.   En waar dat resultaat tegenvalt, wordt alles op alles gezet om iets te maken wat wel  helpt.

Maar we merken het ook als  de gezondheid van onze gezinsleden of vriendinnen  snel achteruit gaan. Bij een ongeneeslijke ziekte, bij het falen van de belangrijkste organen.

In alle gevallen blijft het belangrijk dat we goed naar elkaar omzien. Dat we de vinger aan de pols houden. Alle grote en kleine verschillen opmerken.

 

Maak het goed, zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter