Zenden

weer ENERGIE

Deze tekst gaat niet over fossiele brandstoffen, zoals aardolie en kolen. Ook niet over duurzaamheid.

Hij  gaat over de energie van ons lichaam en geest.  Ik heb de gewoonte om voor het slapen gaan, terug te kijken op de afgelopen dag. Wat heeft de dag me gebracht aan positieve en negatieve energie.

Negatieve energie houd ik over,  van dingen die vervelend voor me waren. Dingen waar ik last van heb gekregen. Zoals: iemand zegt  iets  om me te kwetsen. Iemand zet me voor joker. Of praat heel vervelend over mij. Iemand geeft me een standje.  Met mijn dwarslaesie kan ik me als persoon niet zo sterk of evenwichtig meer maken. Ik voel dat de nieuwe basis zwakker is. En die kan zo veel minder dragen en verdragen.

Positieve energie  ontving ik gisteren  nog  ten volle, toen ik twee nieuwe vrijwilligers in onze kerk kon verwelkomen. Een organist en een dirigent.  Voor mijn welkoms woordje had ik een prachtig verhaal gevonden.  Het geheel  gaf me een enorme boost. Een ervaring die me energie geeft.

Maar een aanvaring met een vrijwilliger over een van mijn plannen bezorgde me negatieve kracht.

Ook een ‘geweldig’  voorbeeld van negatieve energie is een  bezoek aan de neuroloog. Na haar heldere mededeling dat mijn ruggenmerg  op een plek nog maar heel dun is, vertel ik haar van mijn schrik daarover.  Ze schuift  haar stoel naar achter, slaat  de armen over elkaar heen en zwijgt.  Alleen haar lichaamstaal spreekt duidelijke taal. Ons gesprek is snel afgelopen.

Maak het goed.

Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter