Verwerken

veel te VERWERKEN

De afzender van deze kaart gebruikt het woord verwerken  op verrassende  wijze.  Zij /hij   heeft het over de hoge temperatuur in die zomer van 2003.  Of ik die nog kan verwerken. De hete zomer herinner ik me nog goed!   Maar in die dagen was ik meer bezig met een ander soort verwerking; die van mijn  aandoening.   Deze verwerking duurt wel langer dan één zomer.  Wel  tot zomer 2012.

Verwerken is het persoonlijk en innerlijk op weg gaan. Om met de vervelende verlies situatie  te groeien naar een nieuwe ruimte van bestaan.  In die bereikte, nieuwe dimensie vind je een vernieuwde balans tussen de  vreselijke gebeurtenis van je leven en  het resultaat dat je eraan overhoudt.

Verwerken. Rouwen is werken,  is arbeiden. Is zwoegen. Is afzien.  Het resultaat van dat verwerken en de goede uitkomst daarvan laten zich niet dwingen.

Als je  ziek bent of in een crisis leeft, kun je soms  toch nog open staan  voor  leuke gebeurtenissen. Een verjaardag. De geboorte van een kleinkind. Een mooi telefoontje of een mooie kaart.  Probeer het te ontvangen.

Maak het goed. Zo gaat als je kunt.

ben

 

Laat een reactie achter