Teken van geweldloosheid

GEWELDLOOSHEID

Het onze lieve heer beestje  is het symbool van de strijd tegen zinloos geweld.  Vòòr kerken en veel andere gebouwen ligt  een tegel  met dit teken op het plein.  Als ik dat zie,  moet ik denken aan al die  vormen van geweld. Huiselijk geweld, straatgeweld. Mishandeling. Seksueel geweld. Maar  een OLH  beestje herinnert mij eraan dat er  nog steeds mensen zijn, die tegen geweld optreden.

Dit beestje zet me verder aan het denken.  Ik sta er  bij stil, dat ik zelf niet steeds even mild en zacht ben.  Zo’n insect laat me tot tien tellen. Eerst even nadenken. Daardoor word je minder opvliegend of gehaast.

Door onze chronische aandoening hebben  we soms ook wel een kort lontje. We leven nu in januari 2018.  Ik voel dat ik  mij de laatste paar maanden meer aan mensen en gebeurtenissen erger. Ik ben aan het uitzoeken wat daarvan de reden is. Dat gevoel moet weer gaan liggen. Ik wil eraan werken dat dit geen patroon wordt. Het is nu 2022  Ik heb dat korte lontje gehouden. Dat wringt wel.

We hebben mensen nodig  die zich ondanks hun misère toch ook mild kunnen voelen.

Maak het goed . Zo goed als je kunt.

ben

Men kan een mens slechts helpen wanneer men hem niet veroordeelt, niet censureert en manipuleert, maar alleen interpreteert door hem/haar te begrijpen.

 

Laat een reactie achter