Ziekte en vrede

ZIEKTE EN VREDE

Ik verbind hier het woordje vrede ( pax ) met de woorden ziekte en gezondheid, waar deze website  over gaat.  We kennen de uitdrukking: “Je kunt er vrede mee hebben.”  En ” vredesoperatie.”

Om de roos op de kaart is prikkeldraad getekend.  Zeker net zo stekelig als de doornen. Dat houdt ergens halverwege op, om plaats te maken voor een steel zonder prikkels.

Toen ik in het revalidatiecentrum verbleef, ging ik naar de activiteiten begeleiding.  Ik heb daar verschillende objecten gemaakt. Ook een object van betonblokken en scherpe en puntige   zinken plaatjes.  Je hoeft ze maar een beetje aan te raken of je vinger bloedt al. Je kunt er maar beter met gezicht uit de buurt blijven. Mijn beeld van een  blok pijn. Verbeelding van smart.

Jij maakt misschien  nu ook de  scherpe kanten van het leven mee.  Pijnlijk en hard.  Ik zag eergisteren nog een documentaire over een vrouw, die  vooral in de nacht  vreselijke pijn  had.  Dat bijna de hele nacht door. Ik vond het verschrikkelijk. Voor haar en de mensen in haar omgeving.  Dat konden de sterkste pijnstillers niet verhinderen.

Bij mij is bepaalde pijn overgegaan, maar op andere plekken kreeg ik het er weer bij. Vooral ook chronische pijnen. Mensen hebben vaak al zoveel geprobeerd om van de pijn af te komen. Niks helpt.

Op de pijnpoli’s  zoeken ze naar de beste middelen voor pijn behandeling.   Morfinepleisters en morfinepompjes.  En zo verder. Ik sprak vanmorgen nog een vrouw met een  pijnlijke beklemming  van zenuwen door ruggenwervels.  Ze staat op een wachtlijst.

 

maak het goed

zo goed als je kunt

ben

 

Laat een reactie achter