Overal

tussen OVERAL en NERGENS

Uit ervaring  weten mensen, dat het in ons leven raar kan lopen.  Het ene moment leven we met ons hoofd in de  wolken en kunnen we ons geluk niet op. Op het andere moment krijg je te maken  met tegenslag op tegenslag.

Je partner is overleden en een paar jaar later sterft ook een van je dochters.  Je hebt kanker en bent hiervoor met succes behandeld. Vol  goede  moed pak je de draad weer op. Twee jaar later is het weer mis. Er lijkt geen einde aan de misère te komen. Overal gaat het mis. Het leed stapelt zich maar op.

In de straat waar ik woon, woonde een jonge vrouw. Een tijd terug is haar broer verongelukt.  Haar moeder is na een hevige hersenberoerte weer aardig opgeknapt, maar nu is haar vader ernstig ziek. Dat is toch vreselijk voor het gezin.

Vaak lijd je die narigheid niet alleen. In je omgeving leven mensen met je mee. Zij zien aan je,  hoe moeilijk je het hebt. Maar je vindt niet dat jouw narigheid altijd volop  aandacht moet krijgen. Je stopt je verdriet weg.  Mogelijk ben je alleen in je ellende. Sommigen vinden dat geen probleem. Anderen zien de muren op zich afkomen.

Probeer vertrouwen in jezelf te houden. Ergens steken mensen een lichtje aan!  Het is van groot belang dat je iemand in je buurt hebt, die jouw karretje ook wil duwen.  Soms zorgen alleen je  hondje, poes of vogel voor wat aanspraak.

Maak het wel goed. Zo goed  als je kunt.

ben

Wat je alleen droomt is maar een droom, als je samen droomt wordt het de werkelijkheid.

 

Laat een reactie achter