Moed is belangrijker dan wil

houd je goede MOED

Er staat.

Ben en Marja.  Wij wensen jullie veel kracht toe  en groeten jullie hartelijk.   Hou moed.

Vaak genoeg wensen we elkaar veel kracht toe.   Bij een examen, bij ziekte, bij een moeilijke beslissing of bij een uitdaging. 

Vanzelfsprekend  ontvangen we die wensen op positieve wijze.  Toch vind ik woorden zoals kracht toch al gauw heel onprettig klinken.  Dat gaat wel goed bij de ” zachte kracht ” van   Henriette R Holst.

Maar intussen voeren anderen in de maatschappij  felle debatten en hevige strijd over kracht,  macht, geweld en invloed. Waarom  ook  Overmacht en   overkill?

Ik krijg net een nieuw boek in mijn handen gedrukt. Over vergeving. De tweede paragraaf draagt de titel  Bereidheid ( tot vergeven) is een grote kracht.  Die mondt uit in de woorden EEN NOG GROTERE KRACHT. EEN WONDER

Toch kunnen we wel doorgaan met elkaar veel kracht toe te wensen.  Ik probeer voor ogen te houden dat het  hier gaat om  de kracht  om.  Om iets vol te houden. Om iets los te laten. Om je te laten inspireren. Om aangifte te doen. Om  verder te gaan op de ingeslagen weg. Om een nieuwe stap te zetten. Om nog 1 keer te stoppen met roken.

 

Voor nu wens ik je voldoende energie toe.

Maak het goed. Zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter