Heel veel van harte

wens je VAN HARTE

Wie ziek is, krijgt kaarten.   Kinderen,  BN’ ers,  topsporters en pechvogels krijgen postzakken vol wenskaarten, tekeningen en foto’s.

Een meisje met een  ernstige ziekte, ontvangt tientallen postzakken met kaarten en knuffels. Op een  goed moment gaan de ouders zich afvragen wat ze met al die poststukken zullen doen. Ze krijgen een idee. Via een stichting sturen ze alles, inclusief de knuffels,  naar een dorp in Afrika. Naar de kinderen in een dorp.  Op een filmpje  hierover zie je  de kinderen blij zwaaien met de kaarten en knuffels.

Ik ontving de kaarten met de beste wensen voor mijn partner en mij.  Ik heb ze steeds van harte ontvangen.  Op zo’n manier hield ik  contact met de buitenwereld. Tegenwoordig verblijven patiënten geen weken meer in een ziekenhuis. Dus blijft het aantal kaarten klein. Maar daar zijn de social media  voor in de plaats gekomen. Gisteravond in DWDD  ( tv programma ) vertelde een schrijfster over haar boek met de titel Brieven van. 

Ze vertelde dat het bijzonder voor haar is geweest, handgeschreven brieven van een aantal bekende Nederlanders te mogen lezen. Een nichtje van mij vertelde dat zij een handgeschreven kaartje mooier vindt dat een mail of app. “Als je schrijft, krijg je  meer diepgang in je woorden. Meer liefde.”

Iemand van harte beterschap wensen, kan ook op andere manieren. Met een bloemetje of plantje voor op het balkon of het  terras. Een lichtje of kaarsje. Ik hoop dat u ook wel eens een lief kaartje ontvangt.

 

maak het goed.

zo goed als je kunt.

ben

 

 

Laat een reactie achter