Dank je wel

zeg DANK JE WEL”

Als jou iets ergs overkomt, kun je dat wel een tijdje  verbergen of ontkennen.  Je kunt het ook gaan rondbazuinen. Mensen reageren op zoveel manieren. Ieder zijn/haar stijl. Na  een rampzalige  boodschap breek je.  Ongeloof. Onmacht .Onzin. Oneerlijkheid.

Ik hoorde laatst de klacht van een ernstig zieke vrouw, dat ze  tijdens haar ziekte zo weinig gehoord had van haar collega’s.  Spontaan  stelde iemand aan de collega’s de vraag;   “Heeft zij het wel aan jullie laten weten?”

Mijn partner hield  vrienden, vriendinnen en familie op de hoogte met een rondzendbrief.  Om hen te informeren. Zo voorkwam  zij  ook, dat zij  bij thuiskomst  ’s avonds eerst nog zoveel telefoontjes moest plegen.

Dit kaartje hierboven vind ik  mooi. Er spreekt veel liefde en begrip uit en ook een  grote  nauwkeurigheid. Een bereidheid om alles te doen wat Marja en ik  nodig hebben. Zonder zich op te dringen.

Het blijft  al die tijd een enorme puzzel hoe je alle contacten en relaties in stand houdt.   Een paar dagen na mijn operatie kwam een studiegenote van mij op bezoek.  Er  is tijdens dat bezoek iets misgegaan. Zij vertrok en  ik heb haar  nooit meer gezien.

Ieder mens in een precaire situatie  verdient  steun en loyaliteit.  Ik vind toch dat mensen, die iets mankeren en voor allerlei onderzoeken opgeroepen worden, onze aandacht verdienen.

Maak het goed

Zo goed als je kunt

ben

Wat een mens doet voor een mens gaat, nooit verloren.

Laat een reactie achter