lendewervel

wervelsverschuiven

goeiedag♥

De laatste tijd kijk ik wel eens  naar een  programma over de eerste hulppost in een ziekenhuis.  Ik heb vooral aandacht voor patiënten met klachten van nek en rug. Vaak zijn het hoofd en de nek gefixeerd in  een soort brais .  Daar mag dan niets gaan verschuiven.  De wervels kunnen verschuiven, scheuren en breken. Dat kan het ruggenmerg beschadigen.  En dat kan tot verlammingen leiden.

Mijn verlamming ontstond op zo’n manier dat niemand  het tijdig  in de gaten had. Ikzelf ook niet want ik voelde geen pijn.  Bij mij is een tussenwervel  gebarsten.  Hoelang ik daarmee rondgelopen heb, heeft niemand me kunnen zeggen. Maar het resultaat is wel dat ik flink de klos ben.  Mijn ruggenmerg is op die plek  flink beschadigd.  Alles wat er toen  gebeurde, heeft  mijn leven beïnvloed en ik ben er zeker door veranderd.

Met verschuivingen is het altijd opletten geblazen. Als iets gaat verschuiven, levert dat vaak een hoop narigheid op. Bij aardbevingen, tropische regenbuien ontstaat vaak enorme schade en het kost vaak veel mensen en kinderen het leven. In ons leven kunnen relaties verschuiven. Of je ideeën over de mensen en samenleving.

We dienen er altijd goed op te letten als zaken gaan verschuiven.  Niet zomaar laten gebeuren. Toch?

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter