lendewervel

wervelsverschuiven

goeiedag♥

Vandaag is het  maandag 10 februari 2020.  Het is vandaag op de kop af 17 jaar geleden dat ik aan mijn wervelkolom geopereerd ben. Ik had toen een groot probleem met een van mijn tussenwervelschijven.  Die was gebarsten en beschadigde zo mijn ruggenmerg.  Hoelang ik daarmee rondgelopen heb, heeft niemand me kunnen zeggen. Helaas voor mij waren er geen tekens van deze onwelkome aandoening.  Ik raakte verlamd. Mijn verlamming ontstond op zo’n manier, dat niemand  het tijdig  in de gaten had. Alles wat er toen  gebeurde, heeft  mijn leven beïnvloed.

De laatste tijd kijk ik wel eens  naar een  t.v.programma over de eerste hulppost in een ziekenhuis.  Ik let dan speciaal  op patiënten met klachten aan  nek en rug.  Mensen zijn dan uit een boom gevallen of van het dak. Of ze waren betrokken bij een ongeluk. Vaak zijn hoofd en nek gefixeerd in een soort brace .  Daar mag dan echt niets gaan verschuiven: wervels kunnen  scheuren en breken. Het slachtoffer loopt dan groot gevaar op verlamming.

Met verschuivingen is het altijd opletten geblazen. Als iets gaat verschuiven, levert dat vaak een hoop narigheid op. Bij aardbevingen, tropische regenbuien ontstaat vaak enorme schade en het kost vaak veel mensen en kinderen het leven. In ons leven kunnen relaties verschuiven. Of je ideeën over de mensen en samenleving.

We dienen er altijd goed op te letten als zaken gaan verschuiven.  Niet zomaar laten gebeuren. Toch?

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter