slootkant

slootkant

goeiendag♣

Ik heb ooit een verhaal gehoord over een vrouw met suikerziekte. Deze ziekte was zo erg dat bij deze patiënte de suiker gewoon in haar lies zat.  Degene die het me vertelde, gelooft er  heilig in. Het is natuurlijk een kul verhaal.

Steeds meer patiënten raadplegen internet om zich  te verdiepen in hun klachten en  de symptomen.   Toegerust met deze kennis gaan ze naar de huisarts voor een consult. In  dat gesprek wordt soms duidelijk, dat de opgedane kennis de patiënt  eerder in de weg zit dan dat het  hem helpt. Het gaat vaak ook goed.

Wat is nu voor mij het beste? Deze vraag stelt de cliënt met een flinke ziekte zichzelf vele malen. En hulpverleners horen hem ook geregeld.

Ik sprak laatst een kennis en die vertelde dat hij  voor de problemen met zijn knie wel naar negen verschillende dokters was geweest. En bij niemand had hij enige mate van redelijkheid en duidelijkheid gevonden. Zij hadden hem allemaal van de wal in de sloot geholpen.   Ik leef dan wel hem mee, maar ik zeg hem niet, dat hij daar zelf ook wel een rol in zal hebben. En er aan heeft bijgedragen dat hij  niet slaagt. Ik denk dat er in bepaalde gevallen wel sprake  kan zijn van  onvoldoende of slechte zorg. Aan zulke situatie moeten de professionals dan niet voor bij gaan. Die moeten besproken worden, anders  krijgen we nog meer juridische kwesties. Dan keert de wal het schip.

Er zijn vast lezers /lezeressen die iets dergelijks hebben meegemaakt. Ik hoop dat de behandeling dan toch weer goed wordt ingevuld. Het zorgplan dient in samenspraak met de cliënt opgesteld te worden

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter