probeer

probeer

goeiendag.♠

“Als je dit niet probeert, weet je het niet.”  Met deze aanmoediging proberen we elkaar te motiveren om een bepaalde taak of activiteit  juist wel op te pakken.

Een voorbeeld . Voor kinderen op de basisscholen is het nu volop vakantie. Toch komen honderden van hen ook in deze weken  naar hun school. Zij krijgen extra les in taal en rekenen. Hun ouders proberen dit, omdat zij hopen dat hun zoontje of dochtertje het komend jaar gemakkelijker mee kan doen in de volgende groep.

Ik bracht vanwege  mijn aandoening  zes maanden door in een revalidatiecentrum. Daar draait het iedere dag om grenzen op  zoeken. Om zo te  proberen een stapje verder te komen.

Ik lees een boekje over krachtige lessen in persoonlijke verandering. Dat kan  blijkbaar goed zonder het woordje proberen.   In het onderdeel de KERN  van de twaalf hoofdstukken, komt het woordje proberen niet voor. Wel éénmaal:  uitproberen

Als ik de auteur mag geloven is het nu veel belangrijker dat je je iets voorneemt. Dat je  een impuls geven aan je doen. Het gaat om een betere balans. Wilskracht en doorzettingsvermogen? Ja, maar  je moet je wensen en dromen waar maken.            ( benti)

En dan. Als je iets alleen maar probeert, is je kans om te slagen heel klein; bijna nul.

Ik was gisteren nog bij een schoonzus, die lijdt aan dementie. Zij was jarig en het was goed en prettig om daar met de andere bewoners van de gesloten afdeling iets feestelijks van te maken. Met veel voldoening. Maar dat vraagt inzet. En het komt vaak neer op gewoon maar iedere keer PROBEREN.

maak het goed. zo goed als je kunt

 

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter