normaal

Normaal

goeiendag♠

 

We vinden het  normaal als het lichaam en de organen goed werken.  Normaal lopen is verdraaid handig.  Normaal eten is heerlijk.  Een normale stoelgang werkt het gemakkelijkst. Ik ervaar dagelijks, dat mijn lopen niet normaal is en mijn reflexen niet normaal werken.

In de zorg  hebben we het over normale bloedwaarden. Normale uitslagen.  Mensen in een woon- zorgcentrum komen vaak de hele winter niet buiten. Dat lijkt normaal.  Normale bloeddruk.  Het is goed dat een aantal zaken in ons leven normaal   verlopen.

Zo te zien hebben we geen moeite met  mensen en gebeurtenissen, die we normaal vinden.  De moeite en de pijn zitten er meer in als iets of iemand niet normaal of abnormaal is. Of dat het zo genoemd wordt. Abnormaal komt niet overeen met onze gedachten en oordelen of onze normen. Zijn er gebeurtenissen in de zorg die niet normaal zijn. Bijvoorbeeld: dat we moeten  betalen voor medicijnen? Dat we mee moeten betalen aan de thuiszorg.

Ik denk wel dat bijvoorbeeld de prijs van sommige medicijnen abnormaal hoog is. ” Dat moet gewoon niet kunnen, ” roepen we dan uit. Ik denk dat er talloze zaken in de totale zorg voorkomen waar ik maar lastig een eigen mening over kan hebben.

Zo bekeken is de gezondheidszorg voor de gewone of normale mens niet of nauwelijks meer te begrijpen. Alleen over wat op onze eigen weg komt, kunnen we een mening over vormen. En die zijn zullen dan ook kunnen verschillen.

Heeft u zo uw eigen gedachten  over zaken in de zorg?

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter