mijn plaats

mijn plaats

goeiendag♠

Mindervalide mensen mogen hun auto op speciale plaatsen parkeren. Met een speciale kaart voor de  voorruit.  Op die parkeerplaats staat ook wel eens een auto zonder die parkeerkaart. Op zo’n plek las ik eens het volgende. Als u op deze invalidenparkeerplaats  staat, wilt u dan ook in mijn schoenen staan.

We proberen ons verdriet en verlies een plaats te geven.  Soms hebben we er ons hart en onze handen vol aan.  We hebben heel wat te stellen met verlies van je man of kind. Verlies van je werk.  Verlies van het vrije uitzicht over  de weilanden. Een vermissing.  We willen ze steeds een plaats geven in ons leven.  De familie van het slachtoffer kan  de misdaad s pas een plaats geven, als de dader is veroordeeld.

De gezondheidszorg is vanzelfsprekend een onderdeel van de  samenleving waar ellende, tegenvallers en verlies vaak voorkomen. Tienduizenden betrokkenen moeten aan de slag om aan die narigheid een plaats te geven.  En dat proces gaat ook thuis verder. Als je alleen bent in je huis. Zonder je partner naar bed gaat. Soms in die vreemde leegte doet de nabestaande de deur van de innerlijke ruimte en kamer op slot.

Zij bergt het verlies in een binnenkamer op  om die niet meer open te maken. Met het gevolg dat het verlies nooit meer ter sprake komt.  Ik vind  zo’n reactie  goed te begrijpen, maar het is ook jammer.

Hoe zou je het zelf doen?

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter