meebuigen

meebuigen

goeiendag,♠

Meebuigen. Iemand zei eens tegen  mij.   “Ik doe niet wat jullie van mij willen. Ik houd mijn poot stijf. ” Gelukkig ging ons gesprek met elkaar niet over. Op een goed moment bogen we naar elkaar toe.

Ook in andere situaties speelt ‘meebuigen’ een rol.  Buig je als ouder mee, met het voorstel van je 13 jarig dochter om sterke drank in huis te halen voor haar verjaardag? Buigt de psychiater mee met de reactie van haar gevaarlijke cliënt, die haar bedreigt?

Riet,  graanhalmen en gras buigen lang mee,  ook al is de wind krachtig.  Maar samen met regen kan de wind het graan wel op de grond krijgen. Het regende harder dan de halmen aan konden.

En wij als patiënt of cliënt? Hoe staat het met onze buigzame houding in ons contacten met hulpverleners.  Soms krijg ik de indruk dat wij  als gedupeerden, ons meer toestaan aan reacties,  opmerkingen en vervelend gedrag, dan mij  fatsoenlijk  en  wijs lijkt.

Zou onze totale gezondheidszorg meer ontspannen en menslievender worden, doordat overheid en bedrijven  nog veel meer geld er aan besteden : of doordat deelnemers en partijen in de zorg ( m/v)  bereid zijn zich wat in te houden.

Wat vind je van dat meebuigen?

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter