krachthalen

kracht halen

goeiendag♠

We kennen kracht in vele varianten. De  kracht van de sportschool. En van de fysio. We halen kracht uit een goed gesprek of uit een ontmoeting met je partner. Je kunt kracht halen uit het gebed, uit je geloof of uit een andere bron van inspiratie.   Kracht uit je zorg voor je kleinkinderen  Kracht uit een uurtje op de piano spelen. Soms moet die kracht wel uit je tenen komen.  Op andere momenten laat de kracht je in de steek.  En keert niet meer naar je terug.

Het is vandaag zondag en ik ben vanmorgen naar de kerk geweest. Tijdens de viering was ik ook een poosje bezig met de vraag, wat ik daar op dat moment deed. En waarom ik daar was. Vanochtend  kwam ik op het volgende uit.

Ik draag  het verlangen mee, mijn bestaan te bewaren en te behoeden, door te luisteren naar gebeden en teksten. Door mijn soms rustige,  soms onrustige  leven te blijven schakelen en verbinden.  Met wat door medemensen aan liefde en wijsheid en inspiratie aan mij toegereikt wordt.  Voor mijn leven hier. Door dit handelen  voed en voeg ik mijn bestaan. In een groter verstaan, dan ons mensenwerk is. Ons te verstaan gegeven door de Ene en Enige.

Ik mik niet op een top moment. Evenmin  op een top leven of top bestaan. Geen top ervaring.  Maar een sterke en zachte levenskracht en een sterk en zwak geloof voor mijn leven. Kracht schenken en kracht ontvangen.

Daarom vanmorgen.

 

maak het goed zo gaat als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter