ingestort

ingestort

Goededag♥

 

Zo kort de tekst is van dit kaartje, zo heftig vind ik de inhoud ervan. Vooral met het woordje ingestort heb ik moeite. Met het instorten bedoelt de schrijver het overlijden van mijn vader. Het instorten dat met mij gebeurde, is van een andere orde. Het betekent  niet dat ik ben overleden. Dat verschil ken ik wel!

Van iemand die begraven is, zegt men wel , dat hij of zij   nu een tuin boven zich  heeft.  Zoals nu mijn vader dus. Maar mijn vader is zijn leven lang tuinder geweest en werkte dus juist met en in de grond onder zich. Grond als vruchtbare akker.  Om hele vrachten groenten naar de veiling te brengen. Grond genoeg en voedsel genoeg. Voldoende om een groot gezin te voeden.

Vruchtbaar

Van diezelfde tuinbouwgrond  hebben we een kruiwagen vol geschept en zijn daarmee naar de begraafplaats gegaan. Daar hebben we die grond in het graf van mijn vader gestort.

En ik?   Bij mij is die vruchtbare en vaste grond juist onder mij weggeslagen. Door mijn verlamming ben ik de vaste en veilige grond kwijt geraakt. Ik zou nog vele jaren moeten werken aan nieuwe  en veilige stukken  grond onder mijn bestaan.

Ons gezin voelt een verbondenheid met grond en graf.

maak het goed.zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter