het aankunnen

het aankunnen

 

goeiedag♠

Een vrouw met kanker lijkt na een aantal  behandelingen en chemokuren te zijn genezen.  Maar na een paar maanden slaat de ziekte weer keihard toe.  Ze schrijft  over haar moeilijke leven.

Zij prijst zich gelukkig, omdat zij door, na en in alle tegenvallers, steeds uitkomt bij God.  Zij heeft het vermogen om  zo alles aan te kunnen.  Zij schrijft dit toe aan de bescherming en barmhartigheid van God.

 

Sterker gezegd: waar zij juist haar beroerde leven aankan,  daar schiet zij juist tekort jegens haar God.   Ze haalt haar eigen talenten en kracht naar beneden, om zo Gods genade te verhogen. Want Hij is Almachtig.

Ik vraag  me af of die geringschatting van haar eigen bijdrage  in de ogen van God, zo op zijn plaats is.  Als zieke mag je God aan je zijde weten  en je mag  God bij je roepen.  Om het met jou uit te houden, wat je moet ondergaan. Ik geloof niet  in de God die ons slaat. Ziekte is niet een machtsmiddel  in Gods handen.

 

Ik wil het zo zeggen. In geval van ziekte kun je God best even loslaten. Je verneemt dan op den duur wel hoe Hij of Zij met jou wil meeleven. Ontvang en bewaar daarbij ook de goede gezindheid van mensen om je heen.

maak het goed. zo goed als je kunt. Zo goed als  God kan?

ben

 

 

Laat een reactie achter