schemeren

horizon

goededag♣

 

Bij overlijden  van een medemens gebruiken we ook het beeld van de horizon. De dode  dierbare verdwijnt voor ons hier achter de horizon, maar aan gene zijde  komen anderen hem of haar tegemoet. Ik vind dat een mooi beeld. Ofschoon het niet veel oplost over de dood en het hiernamaals.

In de zorg leeft het beeld van de horizon ook.  Zo zeggen we dat we geloven in een verbetering  aan de horizon.  In zo’n geval is er sprake van een ernstige ziekte of een uitzichtloze situatie. De patiënte verzamelt alle moed en levenskracht. Die moeten allemaal in stelling worden gebracht, om er maar het beste van te maken. Ondanks alle tegenslag zie je dan toch een lichte verbetering aan de horizon.

Ik kan me echter ook voorstellen dat zelfs dit uitzicht niet voor ieder is weggelegd. Je leven is echt een grote chaos geworden. Door ziekte, financiële tegenvallers, schulden, ruzie, geweld, drugs en  trauma’s uit je kinderjaren. Ga naar je huisarts of een vertrouwd persoon in de wijk. Je hoeft maar één persoon te vinden die je kan helpen.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter