schouder

hand op je schouder

goeiendag♦

 

Afgelopen zaterdag vierden we in Amersfoort  weer  Koningsdag. Er was die dag natuurlijk weer van alles te zien en te beleven. Prinses Amalia  kreeg extra aandacht. Het was kijkers opgevallen dat zij  steeds in de omgeving van haar vader bleef.  Haar hand in zijn hand. Zijn  arm om haar schouders.

Tijdens mijn opleiding  tot psychiatrisch verpleegkundige werd mijn functioneren regelmatig beoordeeld.  Ik was geknipt voor dit beroep. Maar de leiding had een opmerking over mijn schouderklopjes aan patiënten. Ze wezen mij op  een andere kant van het schouderklopje. Ik kwam daar soms te vroeg mee. Op die manier zou ik de indruk kunnen wekken, dat ik de problemen  van de patiënt onderschatte en  hem/haar niet serieus nam.

Is een hand  van de hulpverlener op je schouder hetzelfde als een schouderklopje? Er bestaat volgens mij wel een verschil.  Maar ik denk dat de regel dient te zijn, dat de hulpverlener geen schouderklopje geeft of een arm over de schouder legt.  Maar hij/zij heeft wel een tissue bij de hand.  Maar geldt dit ook in een buurthuis of inloophuis?

Of zie ik dat te somber in?  Zoiets moet toch gewoon kunnen?

 

maak het goed.zo goed als je kunt.

ben

 

 

Laat een reactie achter